ICreative is de Nederlandse partner van Kofax. Kofax is een toonaangevend leverancier van scan en data capture oplossingen voor de verwerking van informatie en content management. Al meer dan twee decennia heeft Kofax wereldwijd gebruikers die besparingen hebben gerealiseerd dankzij de Kofax software producten. De bekendste producten zijn Kofax Totalagility en Kofax Kapow.

Het software portfolio bevat schaalbare, stabiele oplossingen en zijn geschikt als hét platform voor Enterprise Content Management, voor zowel digitale als fysieke documenten. De diverse onderdelen uit het software portfolio integreren met ieder ERP systeem, workflow, CMS, DMS en archief.

Met Kofax Capture kunt u scannen naar een archief. Documenten en formulieren worden gescand naar digitale beelden, waarbij indexgegevens worden uitgelicht om later gemakkelijk teruggevonden te kunnen worden.

Kofax Benelux maakt deel uit van Kofax Plc. Met ruim 1.200 medewerkers wereldwijd vertegenwoordigt Kofax Plc. als marktleider de electronic document capture (EDC) industrie. Het brede scala van software producten wordt door Kofax in de markt aangeboden via Value Add Resellers (VAR’s) en/of systeem integrators. Kofax is een uitstekende partner voor het leveren van software op het gebied van intelligente document capture, data capture en data exchange oplossingen.

Het bedrijf is in 1985 opgericht en in 1999 overgenomen door de DICOM Group. In 1996 stond het bedrijf genoteerd aan de en voor het eerst genoteerd aan de London Stock Exchange in 1997. In 2008 heeft het moederbedrijf (voorheen bekend als de Dicom Group), als onderdeel van een brandinginitiatief, haar naam veranderd in Kofax.

In mei 2011 kocht Kofax Atalasoft Inc. aan, een kleine softwareonderneming die voornamelijk bekend is om haar DotImage Imaging Toolkit. In december 2011 kocht Kofax daarnaast Singularity Limited aan, een aanbieder van (BPM) en casemanagementsoftware.

Kofax kan ook voor e-facturatie worden gebruikt.